mattips från februari

”tacorätten”

som är:

  • potatis- och sötpotatisklyftor
  • smörstekt majs – från burk, stek länge på typ 5an tills de fått färg
  • halloumi – om lyxig variant, funkar gott utan
  • lime-/jalapenosås – iFraiche, limeskal, hackade jalapeno (frys dem utan spadet! de möglar snabbt)

tofu i jordnötssås med risnudlar

som här

amandas stockholmspizza

surdegspizza på 50 g aktiv surdeg; 190 g vatten; 75 g dinkelmjöl; 150 g vetemjöl; 1 msk olivolja; salt typ 7-8 g

med tunt lager fraiche, tunna skivor jordärtskocka, lite riven mozzarella och getost. Toppat med persilja

Blomkålsrätt

ungefär som här

fast istället:

  • blomkål rostad med pyttelite olivolja
  • kokt potatis
  • lökringar
  • brynt smör med hackade hasselnötter i
  • 70% gräslök, 30% fraiche i en sås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
<span>%d</span> bloggare gillar detta: